Dinții albi și sănătoși sunt un semn de sănătate și de respect față de tine însuți.

Estetica dentară, disciplina care se ocupă cu frumusețea și sănătatea dinților, s-a născut din această dorință a oamenilor de a transmite frumosul.

Dinții albi și sănătoși sunt un semn de sănătate și de respect față de tine însuți.

Estetica dentară, disciplina care se ocupă cu frumusețea și sănătatea dinților, s-a născut din această dorință a
oamenilor de a transmite frumosul.

ESTETICĂ
DENTARĂ

0724 006 832

Str. Gheorghe Lazăr nr. 9
Corp H, Etaj 2, Timișoara

Luni - Vineri
9.00 - 20.00

Ce este estetica dentară?

Estetica dentară este acea disciplină a medicinei dentare dedicată artei de a reda zâmbetul natural, disciplină prin care un medic dentist își demonstrează în cel mai vizibil mod măiestria. Printr-un zâmbet îngrijit, estetic, transmiți faptul că îți pasă de tine și de ceilalți, te îngrijești și îți acorzi atenție.

Această specializare se adresează pacienților care își doresc dinți sănătoși și albi, armonizați cu fizionomia lor cât și pacienților care doresc o bună funcționalitate a danturii. Pentru aceasta, trebuie acordat un interes sporit în principal: igienei dentare, simetriei naturale a zâmbetului, feței și culorii dinților.

Îți dorești un zâmbet mai frumos? Află care sunt etapele necesare pentru a obține zâmbetul mult dorit.

Beneficii ale tratamentelor de estetică dentară

Tipuri de tratamente de estetică dentară

Albire dentară cu laser în cabinet

Reprezintă cea mai simplă și confortabilă metodă de a-ți recăpăta strălucirea zâmbetului într-o singură vizită în clinică. Folosind tratamentul de albire dentară cu laser Biolase Epic X, poți obține un zâmbet mai alb cu pâna la 4-6 nuanțe într-o singură sedință.

Efectele procedurii de albire dentară profesională pot dura și până la 6 ani, menținerea acestora fiind influențate de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung (fumează sau consumă alimente și băuturi colorante).

Albirea profesională cu laser este cea mai modernă și eficientă metodă de albire.

Albire dentară cu gutiere – la domiciliu

Albirea dentară cu gutiere, se realizează de către pacient acasă, în urma recomandărilor și instrucțiunilor oferite de către medicul stomatolog.

Gutierele sunt special confecționate pentru fiecare pacient în parte și sunt umplute acasă de către pacient cu un gel special. Gutierele se aplică pe dinți un anumit număr de ore, recomandat de către medic.

Efectele acestei proceduri se obțin în timp, în funcție de durata și numărul de aplicări. Recomandăm acest tip de albire ca o măsură de continuare sau de întreținere a efectului albirii dinților realizată în cabinet.

Albirea dinților poate fi repetată fără a afecta sănătatea dinților la un interval recomandat de către medicul stomatolog.

În gutieră se aplică substanța de albire.

Gutiera se poartă peste noapte.

Albirea internă a dinților

Acest tratament este efectuat numai în cazul persoanelor care au fost supuse unui tratament endodontic, adică de extragere sau tratare a nervului. Lipsa nervului poate favoriza colorarea canalului radicular și necesită o albire internă a dintelui, pe lângă cea externă.

Aparat dentar

Aparatul dentar este un dispozitiv care, odată aplicat pe dantură, exercită o presiune asupra dinților și, astfel, se obține un zâmbet aliniat. Durata purtării aparatului dentar este, în medie, între unul și doi ani. Totuși, perioada este stabilită de medicul ortodont, care ia decizia în funcție de gravitatea cazului și de tipul de aparat dentar dorit.

Lucrări protetice

Intervențiile de protetică dentară asigură integritatea dinților degradați sau afectați de diferite leziuni, cuprinzând mai multe tipuri de lucrări:

  • Aplicarea de coroane dentare implică fixarea unui dinte fals, gol pe dinăuntru, deasupra dintelui bolnav, pentru a-l proteja.
  • Încrustațiile dentare Inlay/Onlay reprezintă o variantă mai rezistentă, dar și mai plăcută din punct de vedere estetic, fiind mai apropiate de aspectul natural al dintelui. Acestea se realizează pe baza amprentelor dentare, efectuate cu ajutorul scanerului intraoral ce oferă un rezultat final rapid și precis.
  • Fațetele dentare acoperă suprafața frontală a dinților, iar rolul lor este acela de a corecta probleme estetice, precum dinți pătați, uzați, strâmbi. Cu ajutorul fațetelor dentare se pot repara și dinții prea spațiați sau cei ciobiți.
  • Protezele dentare sunt dispozitive medicale personalizate utilizate în cazul pierderii complete a dinților. Ele au scopul de a restaura în întregime arcadele dentare.

Obturații

Dacă un dinte este distrus de o carie, medicul stomatolog recurge la repararea dintelui cu o plombă. Obturația estetică implică folosirea unei plombe care ia forma și culoarea dintelui, fără a-i afecta transluciditatea naturală.

Remodelare coronară

Remodelarea coronară presupune adăugarea sau îndepărtarea unei cantități de smalț de pe dinte. Este o tehnică recomandată în cazul dinților suprapuși sau strâmbi.

Modificarea zâmbetului

Modificarea zâmbetului prin transformarea celebrului “gummy smile” este o altă tehnică populară în estetica dentară, care presupune evitarea descoperirii complete a dinților și a unei părți din gingie. Pentru această procedură utilizăm toxina botulinică, prin care re-aducem, fără a fi invazivi, un zâmbet cu aspect natural.

De ce să alegi serviciile Smile Vision?

Acordăm o atenție sporită materialelor și aparaturilor folosite în clinica noastră, inclusiv în cadrul procedurilor de estetică dentară și estetică facială. Astfel, îți garantăm proceduri sigure și eficiente, realizate la cele mai înalte standarde.

Cu ajutorul pozelor realizate la clinica Smile Vision, putem realiza o simulare a viitorului tău zâmbet, înainte de realizarea procedurilor propriu-zise, astfel încât tu să știi rezultatul final chiar înainte de a îl avea și să iți poți da acordul sau poate să faci alte sugestii.

Vino la o consultație și află care sunt cele mai potrivite soluții estetice pentru dantura ta!

Vreau o programare

Cunoaște-ți medicul