SERVICII

Fațete dentare

Vrei un zâmbet mai strălucitor, mai armonios, sau pur și simplu diferit?
Fațetele dentare sunt soluția ideală. Sunt minim-invazive, extrem de rezistente și longevive. De asemenea pot schimba atât culoarea dintelui, dar mai ales forma și poziția acestuia, reprezentând, în unele cazuri clinice, o alternativă la aparatele dentare. Culoarea fațetelor este permanentă și nu se schimbă în timp.
Sunt perfect compatibile cu smalțul dintelui natural și pot fi realizate din ceramică sau compozit.

Procedurile de fațetare dentară pe care le utilizăm

Realizarea fațetelor este o procedură complexă.

Fațetele dentare pot fi realizate direct, din compozit, respectiv indirect, în laboratorul de tehnică dentară.

Fațetarea directă se face folosind o rășină sintetică (compozit) care este modelată și lipită pe dinte pentru a-i îmbunătăți aspectul și este realizată de către medic în clinică.

Fațetarea indirectă se face folosind materiale ce imită cel mai fidel naturalețea dintelui (ceramică, compozit), iar fațetele sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară. Aceste fațete se pot modela, colora, astfel încât să primiți fațetele “ideale”.

Procedura de fațetare dentară poate fi de două tipuri:

  • cu șlefuirea dinților – tehnică prin care se reduce dintele (se șlefuiește)
  • fără șlefuirea dinților (no-prep) – tehnică prin care dintele nu se reduce (nu se șlefuiește)

Procedura este adaptată în funcție de dantura fiecărui pacient.

De ce la noi?

Planificăm în detaliu înainte de a începe orice manoperă pentru ca tu să știi dinainte care este rezultatul final și să fii întru totul mulțumit și satisfăcut cu noul tău zâmbet.

  • Realizăm o serie de fotografii pentru studiul facial și dentar.
  • Utilizăm tehnologia digitală (Digital Smile Design) și îți arătăm care va fi dimensiunea, poziția ideală, forma, textura și culoarea fiecărui nou dinte.
  • Realizăm în clinică un MOCK-up (test), care se aplică direct pe dinții naturali neșlefuiți. Pentru câteva zile poți testa să vezi cum te simți, dacă este ce îți dorești și ce ajustări sunt necesare urmând apoi să aplicăm lucrarea finală.

Pentru că dispunem de propriul laborator dentar digital, putem să obținem fațetele în numai câteva ore, totul cu ajutorul designului și a frezării asistate de computer.

Cunoaște-ți medicul