SERVICII

Ortodonție

Ortodonția este partea stomatologiei care se ocupă cu prevenirea și tratamentul pozițiilor defectuoase ale dinților, prin așezarea în poziție normală a dinților pe arcadele dentare.

Altfel spus, prin procedurile de ortodonție, dinţii strâmbi sau aliniați incorect sunt așezați în poziție corespunzătoare.

Încă din perioada copilăriei, prin vizitele regulate la medicul stomatolog, este indicat să se intercepteze anomaliile dentare. În caz contrar, odată ajunși la maturitate, procedurile de ortodonție devin mai complexe și mai costisitoare.

Procedurile de chirurgie orală pe care le utilizăm

Tratamentul ortodontic se realizează prin diverse tipuri de aparate. În urma unei analize amănunțite a tipului de anomalie, recomandăm tipul de aparat corespunzător: fix sau mobil, pentru realinierea dinților, reantrenarea mușchilor și influențarea creșterii maxilarelor.

Durata tratamentelor ortodontice depinde de gravitatea anomaliei și de vârsta pacientului. În funcție de aceste două criterii principale, stabilim și personalizăm procedurile care trebuie urmate, plus tipul de aparat potrivit pacientului.

Plecând de la recomandările noastre, ajungem la preferințele pacientului, care poate alege tipul de aparat dorit, precum și personalizarea acestuia.

Tipuri de aparate dentare

Aparat dentar transparent fix Safir

Aparatul dentar cu brackeți din safir este o alegere modernă de îndreptare a dinților, ajutând la corectarea poziției și la obținerea unei danturi funcționale, fără ca ceilalți să observe că porți aparat dentar.

Aparat dentar fix metalic

Aparatul dentar metalic asigură un tratament eficient, este accesibil din punctul de vedere al costului, iar brackeții sunt rezistenți. Este recomandat în cazul oricărei anomalii dentare.

De ce la noi?

La fel ca în cazul tuturor serviciilor pe care le oferim, și în ceea ce privește tratamentele de ortodonție folosim tehnologiile și materialele de ultimă generație. Și nu ne rezumăm la asta.

Pentru că medicina dentară este într-o continuă evoluție, medicul nostru specializat în ortodonție se află într-o continuă perfecționare. Pentru că zâmbetul tău merită cele mai bune și performante tehnici și aparaturi.

La fel cum fiecare persoană are trăsături proprii, fiecare zâmbet este diferit. Pentru noi, ortodonția nu înseamnă a aduce zâmbetul la un anumit standard de frumusețe, ci a oferi fiecărei persoane zâmbetul care să îi dea încredere în sine. Prin tratamentele de ortodonție pe care le efectuăm, nu ne rezumăm doar la alinierea dinților, ci investigăm amănunțit tipul de anomalie, pentru care recomandăm aparatul potrivit.

Cunoaște-ți medicul

Dr. Sanela Oprișa

Medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială