SERVICII

Protetică

Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă de înlocuirea dinților lipsă.
Intervențiile de protetică dentară restabilesc integritatea dentară afectată de leziuni sau degradare, folosind lucrări protetice (proteze, coroane, încrustații dentare, fațete, punți dentare).

Cu ajutorul aparaturii digitale de ultimă generație (scanner intraoral, mașini de frezat CAD-CAM, imprimantă 3D, software pentru design-ul lucrărilor protetice etc.) obținem toată gama de lucrări protetice perfect adaptate, precise și într-un timp foarte scurt.

Procedurile de protetică utilizate în cabinetul nostru

În urma tratamentului endodontic aplicat unui dinte, rezistența lui este scăzută. Din această cauză, este recomandată aplicarea unei coroane protetice peste coroană clinică a dintelui.

Încrustații dentare Inlay / Onlay sunt o alternativă mai estetică (datorită culorii translucide, similară dintelui natural) și mai rezistentă (datorită materialului din care sunt confecționate) pentru obturațiile dentare. Încrustațiile dentare îmbracă perfect dintele deoarece sunt create în laborator, fiind 100% personalizate.

În cazul dinților lipsă se realizează punți dentare.

Întotdeauna preferăm protetica pe implanturi în detrimentul proteticii clasice, în care se șlefuiesc dinții naturali. Șlefuirea dinților naturali nu este singurul argument contra proteticii clasice, ci și faptul că dinții absenți înlocuiți în protezarea clasică nu au sprijin pe gingie astfel încât forțele se distribuie doar dinților naturali și aceștia se suprasolicită în timp.

Protetica pe implanturi este reprezentată de realizarea coroanelor pe implanturi. După vindecarea completă a implantului propriu-zis, se realizează coroana definitivă. Aceasta coroană se realizează în așa fel încât să fie asemănătoare dintelui natural, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

De ce la noi?

Tehnicile de protetică utilizate reflectă iscusința, imaginația medicului stomatolog, experiența și tehnologiile pe care o folosim.

Cu ajutorul tehnicilor și tehnologiilor de actualitate realizăm soluții personalizate folosind:

  • Digital Smile Design care ne permite ca, în urma analizei preferințelor și necesităților pacientului, să realizăm simularea viitoarei lucrări protetice.
  • 3Shape Trios, cel mai performant scanner intraoral din lume, care ne permite efectuarea amprentelor digitale de înaltă precizie într-un timp foarte scurt
  • propriul laborator dentar digital, care ne ajută să obținem unele lucrări protetice în termen de numai câteva ore, totul cu ajutorul designului și a frezării asistate de computer.

Pe lângă acestea, în realizarea lucrărilor de protetică, recomandăm:

  • realizarea lucrărilor protetice provizorii în cabinet (pacientul nu va pleca niciodată cu dinții neacoperiți, neprotejați)
  • realizarea unor coroane care imită în detaliu anatomia și morfologia dintelui natural, în colaborare cu tehnicianul și cu ajutorul materialelor de ultimă generație pe care le utilizăm

Cunoaște-ți medicul